Pysytkö pinnalla?

Usean minun tuntemani lähiesimiehen tarina on alkanut lähes samalla tavalla.

Henkilö on tehnyt jo usean vuoden hyvää työtä ja hänelle tarjotaan asema esimiehenä. Tietysti tämä henkilö ottaa työtä vastaan koska viihtyy yrityksessä, osaa työnsä ja hänellä on aidosta jotain tuotavaa pöydälle. Hänelle annetaan tietyt tavoitteet mitä pitää saavuttaa, mutta muuten vapaat kädet.

Tässä vaiheessa mahdollinen ongelma tulee vastaan. Uusi lähiesimies haluaisi tehdä muutoksen X, mutta ei tiedä millä tavalla sitä kannattaa tehdä. Saattaa olla että hänellä on useita ideoita mitä haluaa toteuttaa mutta ei tiedä mistä aloittaa, paljonko kannattaa satsata rahaa ja aikaa tai tuleeko johto edes sitä hyväksymään. Voi myös olla että uusi työ on psyykkisesti raskas, kun pitää olla vastuussa monen henkilön töistä ja hyvinvoinnista.  

Optimaalisessa tilassa uudella esimiehellä on oma esimies joka sparraa, mentoroi ja toimii vertaistukena. Kaikissa organisaatioissa tämä ei kuitenkin ole mahdollista. Voi olla että oma esimies on kiireinen, sairas tai että sellaista henkilötä ei edes löydy. Joku sanoisi että uusi esimies on heitetty uimaaltaan syvään päähän ja on sanottu "Opi uimaan tai huku!".

Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa harkita avun hankkimista toisaalta. Kannattaa miettiä tarvitsisiko kuitenkin pientä apua, jotta työn voi tehdä mahdollisimman hyvin, nauttien hyvin tehdystä työstä.

Jos sinulla on kysymyksiä #mentor tai #sparraus -partnerin etsimisestä tai hankkimisesta, ota yhteyttä, niin kahvitellaan ja katsotaan miten löytäisimme juuri sinulle sopivan partnerin.

Fikseri - Opi uimaan!

#fikseri #opiuimaan #hr